Cafea spalata

Cand extragerea samburilor din fructul de cafea se face cu ajutorul apei, cafeaua se numeste procesata prin spalare sau cafea spalata. Spalarea fructelor Fructele de cafea proaspat culese se scufunda in bazine cu apa. Cele care plutesc pe suprafata bazinului sunt indepartate. Sunt necoapte sau stricate. Decorticarea cojilor Urmatoarea etapa este decorticarea mecanica, facuta in […]

Cafea decofeinizata

O cafea decofeinizata are 0,1% cofeina. Acesta este standardul Uniunii Europene, singurul valabil in Romania pentru cafeaua decofeinizata. Majoritatea articolelor in limba romana despre cafeaua decofeinizata precizeaza ca “o cafea este decofeinizata daca i s-a înlaturat 97% din cofeina pe care o contine în mod normal”. Au folosit surse de informare din Statele Unite ale […]

Viteza de rotatie a tamburului – Giesen W15

Un prajitor de cafea Giesen controleaza turatia tuturor motoarelor sale prin cate un convertizor de frecventa. Acesta urca sau coboara frecventa curentului electric care alimenteaza masina in functie de setarile pe care utilizatorul le face.  Un motor alimentat cu o frecventa mai mica invarte axul sau cu o viteza mai mica, la fel cum un […]