Presiunea Negativa in Tambur – Giesen W15 – Drum Negative Pressure

Masuratorile au fost facute in Bucuresti folosind un manometru digital. Altitudinea medie in Bucuresti este de 70 metri. Temperatura ambientala in timpul efectuarii masuratorilor: 23 grade. Masuratorile au fost facute pe o masina rece. Pascal (PA) Milibar (mBar) Inch of Mercury (inHG) 80 0,9 0.028 85 1 0.029 90 1 0.031 95 1.1 0.033 100 […]

Ai baut prea multa cafea? Afla cum eviti o insomnie.

Am studiat aceasta problema dintr-o necesitate. La prajitorie facem cupping destul de des. Cupping-ul este procedura specifica prin care poti evalua calitatea cafelei verzi. Cerem mostre de cafea verde. Le evaluam din punct de vedere fizic: densitate, defecte, umiditate etc. Apoi le prajim iar dupa cateva zile le evaluam senzorial: profil aromatic, corp, aciditate etc. […]

Cafea spalata

Cand extragerea samburilor din fructul de cafea se face cu ajutorul apei, cafeaua se numeste procesata prin spalare sau cafea spalata. Spalarea fructelor Fructele de cafea proaspat culese se scufunda in bazine cu apa. Cele care plutesc pe suprafata bazinului sunt indepartate. Sunt necoapte sau stricate. Decorticarea cojilor Urmatoarea etapa este decorticarea mecanica, facuta in […]

Cafea decofeinizata

Standardul European pentru cafeaua decofeinizata O cafea decofeinizata are 0,1% cofeina. Acesta este standardul Uniunii Europene, singurul valabil in Romania pentru cafeaua decofeinizata. Majoritatea articolelor in limba romana despre cafeaua decofeinizata precizeaza ca “o cafea este decofeinizata daca i s-a înlaturat 97% din cofeina pe care o contine în mod normal”. Au folosit surse de […]