Cauti raspunsuri la întrebarile „cum sa deschizi o cafenea” si „cat costa sa deschizi o cafenea”? Vrei sa stii „cate cafele faci dintr-un kilogram de cafea boabe”? Cauti cel mai bun „furnizor de cafea boabe pentru cafenele”?
Probabil visezi la o dimineata de duminica insorita de toamna care sa te gaseasca pe terasa cafenelei tale cu un cappuccino si un croissant cald pe masa. Peste câteva minute vor veni in vizita fostii tai colegi de multinationala.
Vrei sa le povestesti despre experienta pe care o ai cu cafeneaua ta?
In 2008, Colin avea un loc de munca foarte bine platit intr-un fond de investitii financiare din Dublin. Avea acasa un mic espressor, o lista de forumuri despre cafea si dorinta de a invata cat mai multe lucruri despre cafea.
Cand a inteles ca acasa isi prepara un espresso mai bun decat ar fi putut sa bea aproape oriunde altundeva in Dublin, si-a dat demisia. S-a angajat in cafeneaua „Coffee Angel”, la o aruncatura de bat de fostul lui loc de munca.
Sase luni mai tarziu, concureaza si castiga Campionatul National de Barista al Irlandei.
Astazi, Colin Harmon este la al patrulea titlu de campion barista din Irlanda si proprietar al lantului de cafenele 3fe, unul dintre cele mai inovatoare si progresive lanturi de cafenele de specialitate din lume.
Acest volum sintetizeaza experienta lui Colin în dezvoltarea 3fe, pornind de la un mic carucior unde care prepara espresso în holul unui club de noapte pana la afacerea de renume international de astazi.
Din cuprins:
- de la bob la ceasca: secretele din spatele aprovizionarii si prepararii celor mai bune boabe de cafea. Cum sa concepi un meniu atragator care sa iti încânte clientii si sa-i faca sa revina.
- ofera cea mai buna experienta: cum sa prepari mai bine o cafea si cum sa faci un latte art care sa impresioneze.
- ambianta irezistibila: un spatiu primitor ofera un sentiment de comunitate si stimuleaza loialitatea clientilor.
- cash-flow-ul de zi cu zi: gestioneaza inventarul si optimizeaza strategiile de pret.
- implicarea clientilor si marketingul: cum sa construiesti relatii puternice cu clientii cafenelei tale
- sustenabilitate si responsabilitate sociala: cum sa faci o cafenea responsabila din punct de vedere social, care sa rezoneze cu comunitatea dvs.
De ce sa alegi aceasta carte?
Indiferent daca abia începi sau doresti sa iti optimizezi cafeneaua existenta, aceasta carte este foaia de parcurs catre succes.
„What I Know About Running Coffee Shops” este scrisa nu doar pentru proprietarii de cafenele care vor sa-si optimizeze activitatea, cat mai ales pentru cei care viseaza sa aibe propria lor cafenea.