„Am scris aceasta carte ca sa ofer cititorilor un set de instrumente mentale pentru a intelege mai bine prepararea cafelei la filtru si modul în care ii putem influenta extractia.
Nu doresc sa-i conving pe cititori despre ce metoda de extractie este cea mai buna, ce temperatura a apei ar trebui sa foloseasca sau ce tip de rasnita este potrivita pentru cafeaua la filtru.
Deoarece gustul cafelei este subiectiv, fiecare va prefera o anume metoda de preparare, si nu sunt sigur ca as putea prezic ce metoda de preparare as prefera eu cel mai mult printre nenumaratele posibilitati.”
Asa incepe „Principiile Fizice ale Cafelei la Filtru” de astrofizicianul Jonathan Gagné, unul dintre cele mai importante si actuale volume despre stiinta prepararii cafelei. Autorul discuta pe larg fizica extractiei, a macinarii, chimia apei si cerceteaza in amanunt subiecte dificile si interesante precum:
- proiectarea ibricelor cu gat de lebada,
- optimizarea turbulentei în timpul turnarii,
- impactul particulelor fine asupra percolarii,
- fizica filtrelor de hartie
- geometria diferitelor aparate pentru prepararea cafelei la filtru.
Pe parcursul cartii, autorul ofera lectii si recomandari practice, derivate din experimente stiintifice si prezinta cateva idei originale despre prepararea cafelei, pe care le sustine cu o multime de date.
Orice barista care citeste aceasta carte va avea imediat la dispozitie noi instrumente pentru a face o cafea mai buna.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.