Scott Rao a lucrat multi ani in industria de consultanta pentru cei mai buni prajitori de cafea din lume. Publicata in 2014, aceasta carte distileaza experienta autorului intr-o prezentare excelenta, concisa si punctuala a detaliilor esentiale ale acestui subiect. Pretul poate parea mare, mai ales pentru o carte subtirica de 90 de pagini insa costul este nesemnificativ daca iei in calcul valoarea informatiilor prezentate.
Prima data am citit aceasta carte prin 2016. La vremea aceea, piata de cafea de specialitate era foarte mica in Romania. Erau foarte putine informatii disponibile in acest domeniu. Incercam sa-mi fac treaba cât puteam de bine cu frânturile de informatii pe care le gasisem pe forumurile de cafea. Cartea lui Scott a venit ca o gura de aer proaspat desi, la început mi-a fost foarte greu sa-i accept recomandarile. Eu prajeam deja de peste 5 ani, cine era Scott Rao ca sa-mi spuna mie ca pot sa prajesc mai bine?
Scott Rao are un stil foarte accesibil, insa scrie cu o anumita „superioritate” care poate irita un ego mai sensibil. Intre timp ego-ul meu s-a mai inzdravenit. Astazi pot sa spun ca aceasta carte a schimbat în bine nu numai felul în care prajesc cafea, dar si gustul cafelei pe care o beau. Si pentru asta, ii sunt recunoscator.
Oricine lucreaza într-o prajitorie ar trebui sa citeasca aceasta carte. Mai ales prajitorii de cafea care se afla la început de drum.