Nicaragua El Suyatal

 

Mi-au placut Laguna si Buenos Aires, doua cafele pe care le-am avut de la familia Valladarez, o Caturra cu procesare naturala si o Maracaturra spalata. Am luat acum un alt micro-lot de la o ferma aflata in proprietatea lor, El Suyatal.

Este un microlot mono-varietate, o Caturra, cultivata la 1200-1500 metri altitudine. Procesarea fructelor de cafea se face prin spalare, cu dubla fermentare, o metoda inovativa denumita Keniba, un acronim al Kenia – Buenos Aires.

Keniba este o adaptare a metodei de procesare folosita in Kenya. Fructele de cafea decorticate se spala iar pulpa fructului se indeparteaza prin fermentare. Boabele de cafea in pergament sunt imersate intr-un bazin cu apa curata pentru o perioada de 12 pana la 48 ore pentru o fermentare secundara. Aceasta dubla fermentare confera cafelelor o aciditate complexa, crescand totodata ponderea notelor fructate.

This product is currently out of stock and unavailable.