Category Archives: Cafeologie

Articole educative despre cafea

Erna Knutsen, cea care a definit cafeaua de specialitate

Definitia Cafelei de Specialitate

Despre definitia cafelei de specialitate s-a vorbit prima data in 1974, intr-un articol din revista “Tea & Coffee Trade Journal”. Acest termen a fost utilizat de d-na Erna Knutsen pentru a descrie cafeaua verde produsa in micro-climate strict delimitate din punct de vedere geografic, utilizand cele mai bune practici agricole care favorizeaza calitatea in detrimentul […]

Cafea in Horeca

Contractul standard de furnizare cafea in horeca folosit de aproape toate multinationalele active in aceasta piata are la baza urmatoarele trei “capitole”, care sunt de altfel si singurele parti aproape comune si comparabile in contractele de acest gen. De la caz la caz apar mici modificari specifice fiecarui jucator insa ceea ce va prezint in […]

Cafea in Romania

Una dintre primele “surprize” din activitatea mea de prajitor am avut-o atunci cand mi s-a spus verde in fata “cafeaua ta e slaba”. Venita din mai multe directii, afirmatia aceasta m-a blocat initial insa am gasit destul de repede raspunsul – prajeam prea light pentru gusturile romanesti. “Greseala” mea a fost ca nu avusesem contact […]

Studiu de caz: Proprietarul de Cafenea

Daca sunteti proprietarul unei cafenele si una dintre problemele de pe agenda dumneavoastra este marirea numarului de clienti si implicit a veniturilor pe care le obtineti din cafeneaua dvs. atunci poate ar trebui sa cititi studiul de caz de mai jos. Randamentul unei investitii este un indicator foarte popular pentru versatilitatea si simplitatea lui. Este […]